Yhteenveto ja tulokset

kanamyyntikyselyn tulokset 2016

Vapaamuotoiset vastaukset

1) Vapaa palaute

Kanat ja henkilökunnan palvelu 10+

Kiitos ihanista, iloisista ja kesyistä kanoista!

Tosi kivoja, terveitä kanoja. Munivat hyvin. Rehu oli hyvä ostaa mukaan. Määräkin oli juuri oikea. Kaikkinensa pelkästään positiivinen kokemus. Ensi kesänä uudestaan!

ollaan olltu tyytyväisiä kiitokset vaan sinnepäin

Ihania kanoja! Tosi touhukkaita ja oppii nopeasti tunnistamaan:) tulee ehkä vähän liiankin tuttavallisia, mihinkään ei pääse rauhassa kun kanat pyörii jaloissa ja meinasivat kesällä tulla sisäänkin!

Kanat helppo noutaa, ovat terveitä, kesyyntyvät nopeasti! Myös mukavat omistajat ja kanoilla hyvät oltavat!

Viime kesäkuun alussa hankituista neljästä kanasta 3 munii.Olemme ihmetelleet missä vika.

Kaksikesää sitten ostetut kanat ovat voineet hyvin ja olleet terveitä. Ne ovat myös kesyjä ja seurallisia. Kiitos hyvistä kanoista ja munista.

Kanat olivat virkeitä, nuoria kanoja, munivat hyvin. Mutta eivät ymmärtäneet mennä nukkumaan yöksi kopin orsille, vaan jäivät tarhan ulkopuolelle yhteen kasaan nukkumaan. Joka ilta ne piti mennä kantamaan tai ohjaamaan tarhan sisäpuolelle., Siltikään eivät osanneet mennä orsille. Pesään kyllä osasivat mennä munimaan, mutta vain toiseen vaikka oli 2 pesää. Juhannuksesta lokakuun loppuun tuli yhteensä 566 munaa. Nyt kanat ovat paloiteltuina pakkasessa odottamassa pataan laittamista. Teurastaminen oli helppoa. Vaikka säälitti teurastaa hyviä kanoja. Ensi kesänä haetaan teiltä uudet.

Asiointi oli helppoa ja kanat olivat aivan ihastuttavia. Kesyyntyivät viikossa. Pari munajumia tuli hoidettua, mutta hyvin tokenivat vuorokaudessa.

Olemme olleet erittäin tyytyväisiä teiltä hankittuihin kanoihin; ovat olleet terveitä ja ovat hyvin munineet. Annoimme niille vain teiltä ostettua täysrehua, mikä teki ruokinnasta todella vaivatonta. Ekstrana saivat viherkasveja, matoja ja makaroneja, silloin kun teki mieli antaa.

Kaikn puolin toimivaa ja miellyttävää palvelua. Suosittelen lämpimästi

Teidän mutu-tuntuma munien määrästä poikkeaa meidän kanojen aikaansaannoksista oleellisesti. Meidän kanat munii 97%:)! Kanat asuvat talvella saunassa ja jatkavat loistavaa munatuotantoaan.

Olemme olleet erittäin tyytyväisiä ja olemme suositelleet teitä kaikille kanoja harkitseville

Tarkoituksena on antaa muutaman kanan hautoa, joten lisäkanat tulevat omista tipuista. En siis tarvitse arvontavoittoa, mikäli sattuisin voittamaan. Mutta onnea muille vastaajille.

Munivat hyvin ja ovat olleet alusta asti hyvin uteliaita. Yksi teidän kanoista on saanut tilallani jälkeläisiäkin. Olen ainakin kolmelle suositellut ottamaan kanoja teiltä.

Aivan ihania kanoja. Kanat kesyyntyivät todella nopeasti ja munia alkoi tulla noin viikko kotiutumisen jälkeen. Loppukesästä kanat antoivat rapsutella itseään. Muutamat käyttäytyivät välillä jopa koiramaisesti ja hakeutuivat ihmisten seuraan. Välillä oli itsellä melko kanaemomainen olo, kun tytöt tepastelivat perässä ulkona. Ruohonleikkurin perässä juoksentelu oli yksi kanojen suosikkipuuhista. 5-vuotias kanafarmari tykkäsi kovasti puuhailla kesäkanojemme kanssa. Aivan mahtavia otuksia <3

SUURKiitos!

on niin kivoja vapaana pihalla päivät ku ei lunta illaks orrelle, ja ovet kiinni. Seuraavat jopa sisälle...syö välillä kisunkaa samast astiast,,ja tytön staffi vahtii niit ku on tääl,,parasta juttelu syleily ja ja hengailu,, jopa skootterin kyydis,,mul kuva siit...

kanat olleet erittäin virkeitä ja terveitä, saimme kukon ja tipujakin on tullut.

Hyvin munivia, helppohoitoisia kanoja

hienoja kanoja mukavalta perheeltä! kiitos!

Jätin vastaamatta kanojen hankintaan, kun emme ole vielä päättäneet ensi vuoden kana-asiaa! Kanat ovat menestyneet meillä joka kerta hyvin kun olemme niitä hankkineet teiltä.

Kysymys: Onko teiltä mahdollista hankkia muita rotuja kuin browneja?

Puurin kanat ovat olleet terveitä ja seurallisia. Kysymyksiin on vastattu nopeasti ja kaikki Puurilta saaneet neuvot ja vinkit ovat olleet hyviä

2) Millaisista lisäohjeista voisi olla hyötyä?

Kuvat on kivoja. Esimerkkikuvia kotikanaloista!

Ei lisäohjeita, ohjeet hyvin kattavat aloittelijalle!

Tämä oli nyt kolmas kesä kun meillä oli kanoja. Hyvin on mennyt niitten kanssa. En keksi mitään kysyttävää. Niillä on hyvät oltavat.

Olisin kaivannut ohjetta, mitä tehdä jos kanalle tulee munajumi.

Millaisissa lämpötiloissa kana hyvin pärjäilee? (kymyys)

Mahdollisesti kanan lopettamiseen liittyvät ohjeet

Ohjeet olivat hyvät perusohjeet. Taustatieto siitä mihin kanat ovat tottuneet ja mihin eivät voisi helpottaa alun sopeutumista.

Että tytöt eivät tahdo tykätä pienemmistä/nuoremmista. Haudoin pari vuotta sitten hautomakoneella munista tipuja ja niiden saaminen samaan laumaan oli todella haastavaa...

Mitä tehdä jos kana sairastuu, esim. mihin kannattaa ottaa yhteyttä, sekä infoa sulkasadosta ja munintatauosta.

Pikku tietopaketti kanan sairastumisesta tai ruttumunista, mistä johtuu jne

Kanat ovat olleet todella ihanat. Ovat tottuneet ihmisiin todella hyvin ja antavat silittää, ovat myös melkoisia persoonia sekä vaativia rouvia. Kiitos hyvistä kanoista! Lisäohjeita en ole kaivannut.

Arin neuvoja ei voi paeantaa !

- harrastekanakan pito

jotakin kanojen tyypillisimmistä sairauksista/ongelmista

Tietoa siitä, miten toimia parvessa esiintyvän kiusaamisen eli nokkimisahdistelun ja syrjäyttämisen suhteen.

Esim. Kotikanaloiden virikkeistä olisi mukava tietää lisää. Toki tietoa löytyy netistä, mutta juuri tälle rodulle sopivista virikkeistä olisi kiva saada tietoa. Mille korkeudelle orret, mitä "ohjelmaa" talvipäivien ratoksi, jne.

Ravi teet joita ei saa antaa (avokado)

Alussa kanat olivat hyvin arkoja ja eivätkä halunneet ulos kopista. Kiipeäminen tikkaita pitkin oli pelottavaa, Totutteluun auttoi juttelu ja ruoan avulla ulos houkuttelu.

Mielestäni ohjeet olivat kattavat.

Paljonko ruokaa annetaan ja mitä ruokaa

Että porukat ymmärtää talvella huolehtia kanoista asiallisissa tiloissa. Ja että kanat ovat tarpeeksi lämpimissä tiloissa. Ettei pidetä pakkasessa. Itse kyselin tarkkaan teiltä, syksyllä että millaisessa niitä pitää pitää. Ja sitten rakennettiin vuorattu tila jossa lämpölamput.

Kanojen kylmyyskestävyydestä on monta mielipidettä. Mikä on suosituksesta?

Meillä on ollut kanoja niin kauan, että en osaa sanoa.

Sulkasadosta, sen vuosittaisesta ajankohdasta ja vaikutuksesta munintaan voisi olla tietoa. Pitääkö sen aikana muuttaa olosuhteita tai ruokintaa (lisätä lämmitystä tms.)? Tuleeko sulkasato aina koko parvelle ja onko siinä yksilökohtaisia eroja - tämä taitais olla jo "nippelitietoa"? Kuten varmaan edellisestä kävi ilmi, meidän kanoillamme ei ole vielä ollut sulkasatoa.

saatiin kaikki tarvittava tieto ja hoito ohje,kiitos.

Näin ensikertalaisena nahkamunat askarruttivat. Joku kananen muni niitä silloin tällöin. Lapsena kuulin puhuttavan, että kana säikähtäesään pökäisee nahkamunan, mutta tietääkseni tilanteet eivät olleet sellaisia.

Saimme kaiken tarvitsemamme teiltä. Eli terveitä iloisia tyttösiä. Kiitos siitä ja tapaamisiin seuraavien kanasien merkeissä.

Talvikanala

Olisi kiva tietää luomuruuasta kanoille.

Netistä löytyy kyllä paljon ohjeita, mutta vanhemmille ihmisille ohjeet on varmaan ihan hyvät

Kanat rupesivat kakkimaan munintakaappiin. Miyen kitkeä moinen huono käytös?

Jos tulee ruokintaan uutta

ohjeet olleet hyvät ja selkeät sekä tarvittaessa olemme saaneet aina ruokaa hakiessa teitä lisäinfoa eri asioihin mitkä ovat alkaneet askarruttaa kun kanat kotiutuneet ja niitä siinä hoitaessa

Lääkintäohje kotipihakanoille (madotus, muut tarvittavat lääkkeet). Mikä on odotettavissa oleva elinikä ja milloin kanat pitävät muninta-taukoja. Mistä tietää, ettei kana enää muni ollenkaan.

Emme tarvinneet emmekä tarvitse lisäohjeita

saako esim. antaa kotiruokaa

esim. madotus/sairauden hoito

Saimme kaikki tarvitsemamme ohjeet.

Ravinto, mitä kaikkea ne voivat syödä, mikä ehdottomasti haitallista niille !

Olen tyytyväinen siitä että Puurin kanalaan on aina mukava soittaa ja sieltä saa ystävällistä palvelua! Kiitos siitä!

Ostohetkellä tulee jo niin paljon tärkeätä tietoa että ei vain tule muuta mieleen!!!! Todella Paljon tyytyväinen palveluun sekä Puurin kanoihin. 10+ Suosittelen lämpimästi

Tarhan perustaminen.

Kanojen hoidosta yleensäkin laajemmalti tietoa

ehkä vielä monipuolisempia ohjeita.ja lajin käyttäytyminen kiinnostaa

Miten kauan kanat munivat ennenkuin lopettavat munimisen.

3) Jos on ollut ongelmia: Kuvaile, millaisia ongelmia kanojen kanssa on ollut

pitkälle mennyt nokkimiskiusaaminen. Kun kohteeksi joutunut toimitettiin turvaan maatilalle, niin lauma otti uuden kohteen. Erikoista oli se, että kukostakin tuli kiusaajien liittolainen.

Muninta oli hyvää Kun vain käynnistyi. Yksi kana jouduttu lopettamaan kuputukoksen takia. Sama kana oli kovin ahne.

Kettu perhana vei 3 kanaa.

Kanapunkkeja oli kesällä mutta niistä on selvitty.

Yksi tyhmä kana yrittää syödä kananmunat pesistä

Yksi kanoistamme, Sinikka kuoli syksyllä. Muita ongelmia ei ole ollut. Kaikki tytöt sivan ihania, persoonallisia ja ahkeria munijoita.

1 kuollut itsestään, 3 sairastunut ja kahta raateli kettu. Kanoja oli 11 joista 5 siirtyi uuteen kotiin.

Yksi kanoista kuoli heti parin viikon kuluttua, toisella ajoittaisia munimis ongelmia

Luultiin et munatukos/sulkasato toukokuussa kana nimeltä Kirjavalla, käytin eläinlääkärissä,ei olllut munatukosta, ihmetteli kun niin paljon kakkaa tuli, sano et tarkaillaan. Ei ole muninut sen jälkeen ?? Pitkään vaan potpotti muninta kopissa, ja muut alkoivat kiusaamaan. Ei ole vieläkään muninut, mut muuten normaali, ja muut kanat ei hylji enään. Kaksi päivää sitten kettu vei yhden kanan Ruskon. Muuten olemme oleet todella tyytyväisiä kanoihin.

Yksi kanoistamme sairastui vakavasti, jonka seurauksena se jouduttiin tänä syksynä lopettamaan. Kanan suoli ns repesi yhtenä päivänä muninnan aikana, kanaa ja sen ulos "pullahtanutta" suolta yritettiin tehokkaasti hoitaa, mutta tuloksetta, lopulta kana alkoi olla selvästi kipeä eikä muutosta enää ollut parempaan suuntaan.

Ostimme viime keväänä kolme kanaa. Kaksi niistä on ihan ok. Kolmannella on kuitenkin ollut ongelmia muninnan kanssa.Teki alkuun pari isoa munaa sitten alkoi tulla nahka munia päivällä. joku muna ok sitten taas nahka muna. Nyt munii orrelta suoraan alas, minkä toiset syövät jos ei säily ehjänä.Monta kertaa aiempina vuosina olemme ostaneet kerralla kuusi kappaletta eikä niiden kanssa ole ongelmia ollut.Nyt sattui tämän kolmen kanssa näin.

kanat rökitti Antero-kukon täydellisesti, nyppien siltä kaikki sulat,


© 2023 | Puurin kanala