tuotteet keitetty

Näin keität maukkaimmat munat

  1. Laita munat kattilaan kylmään veteen
  2. Laske kananmunien keittoaika siitä, kun vesi alkaa poreilla (noin 85 astetta). keitä munia ilman kantta koosta riippuen enintään 8 – 10 minuutin ajan.
  3. Kaada kuuma vesi pois ja anna munien kuivaa 2 min.
  4. Laita munat kylmään veteen. Näin keittäen saat muniin maukkaimman valkuaisen, estät tumman kerroksen syntymisen keltuaisen ympärille sekä kuori irtoaa paremmin.

kaaretorttu

Kääretorttu

4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2-3 dl omenasosetta tai muuta sosetta

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sihdaten muna-sokerivaahtoon
  3. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle
  4. Paista 225 asteen lämmössä noin 6 min. kunnes pinta on kauniin ruskea
  5. Kumoa kääretorttulevy sokeroidun voipaperin päälle
  6. Anna jäähtyä hetki ja levitä täyte
  7. Kääri levy rullaksi voipaperin avulla
  8. Anna tortun maustua hetki ennen tarjoilua.

© 2017 | Puurin kanala